top of page
inici

La improvisació és un art efímer, uneix l’instant de la composició i de la interpretació.

L’escolta, el fet d’estar atenta al moment, la confiança, la intuïció, el deixar-me influir, la determinació a l’hora d’escollir/ proposar un so, la curiositat, la recerca de sons, els errors, el contrast amb el so i el silenci, em porta a un estat especial més enllà del sentir quotidià. Com a la vida, a la improvisació no saps mai el què pot passar, cada improvisació és diferent de l’altra. El fet d’improvisar amb músics que admiro, amb gent de la dansa, de les arts plàstiques, poetes de diferents procedències i cultures, em permet afinar els meus sentits, fluir, aprendre i gaudir.

1999

1999

La meva història en la improvisació contemporània comença en formar part de l'ORQUESTRA IBA, conduïda per Agustí Fernández, i en la qual Peter KowaldButch MorrisBeñat AchiaryLê Quan NinhWade MatthewsMaggie Nichols i Walther Thompson, hi fan col·laboracions especials. El treball amb diferents conductors em mostra diverses escoles i maneres de connectar amb la improvisació. Això m'enriqueix i em fa gaudir de llibertat vocal i musical, tot indagant, creant i aportant textures sonores i peces innovadores.

 

És amb l’ORQUESTRA IBA que conec, entre d'altres grans músics improvisadors, en Joan Saura, l'Imma Udina, l'Eduard Altaba, en Mat Davis, en Liba Villavecchia, la Ruth Barberan, en Ferran Fages, l’Alfredo Costa-Monteiro, la Katia Riera, en Madish Falzoni, i també a gent de dansa com l’Andrés Corchero, la Rosa Muñoz, la Maria Muñoz, l'Àngels Margarit, en Joan Palau, la Carme Torrent, la Sol Picó i la Constanza Brnzic. Cada dilluns, diferents formacions fem actuacions al JAZZ SÍ. Actuem a la FUNDACIÓ MIRÓ, a L'AUDITORI i al METRÒNOM, entre d’altres llocs.

2002

Formem grups com TRES PERROS Y UNA CABRA: Liba Villavecchia (saxos), Mat Davis (trompeta) i Rosa Muñoz (moviment).

IMMANNA, amb l’Imma Udina (clarinet i percussió), actuem a la NAU CÒCLEA. Tot cantant dins d’una sitja, estableixo un diàleg amb els sons del clarinet. Més tard, actuem a TALLERS OBERTS al Poble Nou.

2002
2003-2004

2003-2004

A partir d’ara faig un recull de les improvisacions més rellevants que he fet fins ara:

Començo a improvisar amb en Joan Saura (sampler), amb qui més tard crearem el grup ARAKI.

Col·laborem amb l’Ayako Zushi (moviment) a TRESERT, tot improvisant inspirant-nos en les figures bàsiques de l’I Ching.

El 2004 amb en Joan inaugurem el FESTIVAL L.E.M.

2007-2008

2007-2008

Amb la Hisako Horikawa (dansa butoh) actuem al FESTIVAL DE DANSA DE BARCELONA a la MIES VAN DER ROHE i, un any després, ens tornem a trobar a Madrid, al FESTIVAL NOCHE EN BLANCO. En aquests anys, i també a Madrid, juntament amb la Chefa Alonso (saxo soprano i percussió), la Raquel Sánchez (moviment), i la Bárbara Meyer (cello i vídeo), fem un espectacle de improvisació sobre la idea de les interferències, RUIDO BLANCO, que estrenem al TEATRO DE LA ABADÍA DE MADRID.

El FESTIVAL L.E.M, en aquesta edició del 2008 dedicat a la veu, ens proposa fer una improvisació amb la Mariona Sagarra.

2011-2012

2011-2012

El col·lectiu GRÀCIA TERRITORI SONOR organitza IMPRONITS. La IMPRONIT 31, amb Miguel Marin, Árbol, (dispositiu electrònic i percussió) i Lali Barriere (guitarret i objectes amplificats).

A LA CALDERA, espai de dansa, el 2012 fem la IMPRONIT 41 amb Coàgul (sintetitzador i veu), Guy Nader i Sarah Anglada (dansa).

2016

2016

Amb l’Ilona Schneider (soprano lírica) quedem per treballar les nostres veus a la improvisació. Actuem al TALLER MILANS, a Barcelona, i amb altres formacions.

2017-2018

2017-2018

L’Àlvaro Prats Bertomeu, a l’espai MARABAL, proposa diverses improvisacions entre les que destaco la que vam fer amb la Yexza Lara (flauta): Àlvaro Prats Bertomeu & Guy Leon (moviment).

M.I.S. MOVIMENT D'INSURRECCIÓ SONORA Mireia Tejero (saxo), Mercè Ros (bateria), Lluís Vallès (saxos), Montse Massaguer (piano), Maribel Rivero (contrabaix) i David Garcia Aparicio (direcció musical) em conviden a improvisar amb ells a l’ANTIC TEATRE.

Al SINESTÈSIA, la Mariane Brull (activista musical) programa el LABORATORI D'IMPROVISACIÓ LLIURE, allà improvisem Eduard Altaba (contrabaix), Rafa Zaragoza (guitarra elèctrica i aparells), Joni Sigil (bateria) i Marisa Bertossi (saxos). Una altra sessió amb Stephano Labarca (flauta) i Míriam Fèlix (cello). Començo a conèixer una nova generació de músics improvisadors, i El Pricto, activista i editor de la música lliura, grava el concert amb Pol Padrós (trompeta) i Joan Antoni Pich (cello), i l’edita a DISCORDIAN RECORDS, en homenatge a la Marianne Brulls-bet.

A l’ ESPAI LLIURE L.E.M. a proposta del Victor Nubla, improvisem amb l’Eduard Altaba i en Rafa Zaragoza. Un any més tard faig una improvisació amb la Míriam Fèlix.

2019

2019

Al MAGIA ROJA, a SZARS amb el Rafa Zaragoza (guitarra elèctrica i aparells) i Ramon Solé (guitarra elèctrica) fem actuacions a Gràcia.

En Miquel Jordà ens proposa una actuació a l’ AMAZONES - FEMALE IMPROFEST. Totes som dones: Denitza Dikova (moviment), Joana Bravo (poeta), Mireia Tejero (saxo), Mercè Ros (bateria), Fortuna (labtop), Judith Cunillera (flauta) i Josefina Rozen (piano).

ROBADORS
EXDESIGNER
MERCATDELES
ATENEULABASE

ROBADORS

2018

Nuno Rebello (guitarra elèctrica i aparells), Jaume Llombart (guitarra), Albert Cirera (saxos) i Constanza Brncik (moviment).

2019

Celeste Alíes (veu) i Txema Rico (projeccions plàstiques), una nit màgica.

EX DESIGNER PROJECT BAR

La Marianne Brull i la Núria Andorrà programen diversos concerts de música lliure en aquest espai construït amb impressora 3D. Concerts íntims i potents.

2018

Pol Padrós (trompeta), Míriam Fèlix (cello).

2019

Constanza Brnzic (moviment), Nuno Rebello (guitarra elèctrica i altres aparells) i Míriam Fèlix (cello).

Nuno Rebello (guitarra elèctrica) i Mariona Sagarra (veu).

2020

Míriam Fèlix (cello), Adele Madau (violí elèctric).

MERCAT DE LES FLORS

2020

LA MÚSICA DEL TEU NOM: IN MEMORIAN, JOAN SAURA. El TRIO LOCAL: Agustí Fernández (piano), Liba Vilavecchia (saxos) i Andrés Corchero (moviment), ens conviden a aquest homenatge al Joan Saura ja que ell era membre del TRIO, al Nuno Rebelo (guitarra elèctrica), la Constanza Brnzic (moviment) i a l’Àngels Margarit (moviment). En Joan hi era.

ATENEU LA BASE

Des de la CUINA CULTURA, la Marianne Brull proposa actuacions musicals a l’ATENEU, un col·lectiu autogestionat del Poble Sec que, entre d’altres activitats, apropa la música improvisada al barri. En les dues improvisacions, el factor comú és que hi ha 2 o 3 veus i saxo.

2021

Tom Chant (saxo), Mariona Sagarra (veu) i Celeste Alías (veu).

2021

Celeste Alías (veu), Marcel·li Bayer (saxo i aparells electrònics).

bottom of page