top of page
inici

En aquest apartat trobareu diferents espectacles on he col·laborat, en alguns d’ells cantant, en d’altres, narrant històries; n’hi ha que han fet servir la meva música gravada per a crear peces, i també hi trobareu aquells on he assessorat amb la veu i el cant. Amb aquestes col·laboracions he pogut gaudir i, alhora, aprendre de la riquesa del treball de músics, cantants, actors/actrius, titellaires, ballarins/es, escenògrafs, il·luminadors, coreògrafs, dramaturgs, directors i tramoistes.

CINEMA I VÍDEO

PENELOPE
PENÈLOPE
2019

Eva Vila realitzadora

Pep Puig, Eva Vila guió

Juan Sánchez Cuti música

Julián Elizalde director fotografia

Carme Tarte Vilardell i Ramon Clotet Sala repartiment

Anna Subirana narradora

Penèlope

Versió el·líptica i crepuscular de L’Odissea d’Homer. La Penèlope d’aquesta història es diu Carme, té el caràcter d’una generació dura però sentida, y espera a Santa Maria d’Oló. L’Ulisses és en Ramón, que torna al poble després de trenta anys d’absència. Un darrer viatge amb la finalitat, més enllà del viscut, que és la tornada a una pàtria i a una manera de vida que s’extingirà amb ells.

B-SIDE
B-SIDE
(La cara B dels músics de Bcn)
2008

Eva Vila i Pol Ponsarnau realitzadors

Músics, professors/es de música, luthiers, cantants, grups i corals

B SIDE ESTRENA

Aquest documental mostra un retrat crític de la Barcelona musical oculta, a partir d'un any de gravació de la música que no es veu, des de luthiers, passant per estudiants i professors de música, big-bands, músics de l'escena popular, de la clàssica, improvisadors, músics contemporanis, etc. El documental exposa la dificultat per guanyar-se la vida com a músic a Barcelona i les contradiccions que provoca als professionals.

RECORDANDOAJOANSAURA
RECORDANDO A JOAN SAURA
2019

Julian Álvarez realitzador

Araki, Joan Saura i Anna Subirana música

Julian Álvarez diu:

Les peces del vídeo remeten al CD ARAKI.

He articulat un registre més poètic que narratiu, una sèrie de peces audiovisuals breus, o clips musicals en els quals les imatges s’articulen sobre la música d’algunes de les peces de músiques experimentals contingudes a ARAKI. Tots i cadascun dels vídeos de la sèrie son fruit de la improvisació i l’aleatorietat, en cap cas concebuts a priori.

“The River”, per exemple, va néixer a partir d’una imprevista gravació al riu Órbigo del meu poble, sense cap més pretensió que documentar amb el mòbil un aleatori instant de vacances destinat, potser!, a desaparèixer.

Ja a Barcelona, la circumstancial trobada amb “De Mi” va aportar una dimensió poètica a l’obra i la raó d’existir a les imatges.

Recordando a Joan Saura
GEOMETRIA
GEOMETRIA
2011

Anna Tortajada poema

Aurora Gasull visual

Imma Udina clarinet

Anna Subirana veu

wgeometria.jpg

L’Aurora em convida a posar la veu al seu visual sobre el poema Geometria. La sincronicitat amb les línies i els punts, les formes geomètriques, la paraula i la música formen un tot rítmic, parabòlic sensorial.

RECORDS
RECORDS / MEMÒRIES
2011

Harmonia Carmona realitzadora

Mercè Gost, Laura Teruel, Sylvia Kushinov, Alba Zapater, Montse Mateu i Jordi Palet intèrprets

Records, memòries

Quedem a casa la Sylvia per repartir-nos el terra de Trans Fugues, l'espectacle d'ombres i veus. En aquest terra hi havia totes les marques en les quals ens havíem de col·locar per poder fer les ombres de l’espectacle. Fem paquets per enviar-li a la Mary, a Nova Zelanda. L'Harmonia va gravant tot el procés i fa aquesta petita peça que reflecteix la importància que ha tingut a les nostres vides i la profunda estimació que, després de vuit anys, conservem.

LAMUSICADELESESFERES
LA MÚSICA DE LES ESFERES
1991

Harmonia Carmona realitzadora

Laura Teruel direcció musical

Mary Davison i Anna Subirana cantants

Montse Esteve, Xus Borrell actrius

La música de les esferes

La música de les esferes és un curtmetratge irònic, realitzat als anys 90, que utilitza el mite del laberint com una revisió existencialista. Caminante no hay camino, se hace camino al andar és el life motiv d'aquesta petita pel·lícula. Premi al Festival de cinema de Girona i de crítica al Festival de Cinema de Dones 1991.

QUATRED'ONZE
Quatre d'onze
QUATRE D'ONZE
2011

Anna Mollet realitzadora

Pau Barbet adaptació de la música

Films de l'Orient productora

L'Anna Mollet em truca per participar al clip del documental basat en entrevistes amb persones rellevants que opinen sobre les possibles relacions que hi podria haver entre l'Estat espanyol i Catalunya.

Una miscel·lània de cantants i músics fem una versió de Venim del Nord, venim del Sud d'en Lluis Llach.

ELLLIBREDESORRA
LLIBRE DE SORRA
2011

Nora Ancarola realització

Anna Subirana veu

wEl-llibre-de-sorra.jpg

Borges diu en un llibre infinit: la línia consta d'un número infinit de punts, un pla: d'un número infinit de línies, el volum d'un número infinit de plans...

La Nora em demana que posi la veu a les seves imatges suggeridores, creades a partir del Libro de Arena de Jorge Luis Borges.

bottom of page